Rado

LEARN MORE

No products matched criteria.

RADO – utmärkt annorlunda

RADO är den väletablerade avvikaren, men ännu en gång har företaget överraskat hela branschen med sin senaste utgåva.

RADO:s okonventionella materialval rör regelbundet om i urmakarnas gryta. På jakt efter ett reptåligt men samtidigt bekvämt material som fogar sig efter hudens temperatur var det just RADO som introducerade högteknologisk keramik som material på armbandsurmarknaden.

RADO:s kreationer har dessutom ett mycket distinkt formspråk. I enlighet med mottot ”less is more” skalar denna schweiziska tillverkare ned sina pjäser till det absolut nödvändigaste, även om man med modeller under beteckningen Jubilé ibland faktiskt bjuder på lite guld och diamanter.

Sedan modellen Diastar lyckades tjusa hela branschen när den lanserades 1962 har RADO, som på den tiden var en nykomling, konsekvent levererat överraskande och exceptionella armbandsur, exempelvis de avante-garde-inspirerade rektangulära boetterna i serier som Ceramica, Sintra och Integral, samt klassiskt runda modeller i kollektioner som True Thinline, Coupole och Hyperchrome.

Högteknologiska prestanda

… är det som gör varumärket RADO till något utöver det vanliga. År 1917 grundade bröderna Schlup urverksbolaget Schlup & Co. i Lengnau. I början tillverkade företaget urverksbaser åt andra tillverkare, men 1937 beslöt man att bilda dotterbolaget RADO Watch Co. Ltd. Mot slutet av 50-talet tillverkade företaget uteslutande armbandsur under eget namn. År 1962 lanserade RADO världens första reptåliga armbandsur: RADO DiaStar.

Företaget anslöt sig år 1968 till ASUAG (Die Allgemeine Schweizer Uhrenindustrie AG) och öppnade sitt nuvarande huvudkontor i Lengnau år 1975. RADO ägnar sig kontinuerligt åt forskning och utveckling inom nya material och tekniker, och rankas därför som en av branschens mest innovativa tillverkare.

Kollektioner från RADO

HyperChrome

år 2012 lanserade RADO den dynamiska men eleganta HyperChrome-kollektionen vars framtoning påminner om tidigare vintageutföranden. Tack vare det breda modellurvalet är det här en kollektion som har något för alla smaker. Armbandsuren består för det mesta av två huvudsakliga material: rostfritt stål och högteknologisk keramik. Drivkraften bakom kollektionen är den automatiska HyperChrome-kronografen.

UTFORSKA HYPERCHROME-KOLLEKTIONEN

DiaMaster

DiaMaster-kollektionen är ytterligare en omdaning av en serie lyckade vintagearmbandsur från RADO. Looken är opretentiös och klassisk. Traditionella designinslag och utmärkt läsbarhet är prioriterade egenskaper. I serien ingår automatiska urverk, kvartsurverk, en överdimensionerad herrkronograf samt ett urval av diamantprydda pjäser.

UTFORSKA DIAMASTER-KOLLEKTIONEN

Ceramica

Ceramica-kollektionen är en uppvisning i RADO:s berömda expertis när det gäller materialutveckling. Modellerna i denna kollektion består av ett enda material: högteknologisk keramik. Armbandsuren har rektangulära reptåliga boetter och är utrustade med förstklassiga schweiziska urverk. Serien är framtagen som en damkollektion med diamantdekorerade urtavlor och reducerade boettmått.

UTFORSKA CERAMICA-KOLLEKTIONEN

True

den här kollektionen erbjuder klassiskt runda keramikboetter med ett modernt och minimalistiskt tavelutförande. Sortimentet består uteslutande av trehändiga modeller – här är det istället materialets exklusivitet som står i fokus. Flaggskeppsmodellen i kollektionen är ett mekaniskt självuppdragande armbandsur med keramikboett och en pärlemortavla i skelettutförande.

UTFORSKA TRUE-KOLLEKTIONEN

True Thinline

True Thinline är det tunnaste keramiska armbandsuret som RADO har tagit fram hittills. Boetten går helt i keramik och är bara 4,9 mm i höjdled. Modellen lanserades 2011 och är ett av världens tunnaste armbandsur till dags dato. Kvartsurverket är endast 1 mm tjockt, men naturligtvis är armbandsuren på intet sätt ömtåliga. De bär alla det signum som utmärker RADO:s modeller: reptålighet.

UTFORSKA TRUE THINLINE-KOLLEKTIONEN

Centrix

i Centrix-kollektionen har RADO fokuserat på urtavlans design. Många av modellerna är skelettutföranden som ger bäraren insyn i mekaniken bakom. Som vi har kommit att vänta oss av RADO erbjuds kollektionen i lika många kvartsutföranden som automatiska dito. Ett distinkt särdrag hos Centrix-uren är kombinationen av rostfritt stål och keramik, som även används i armbanden. Kollektionen är precis som RADO:s övriga serier av unisexsnitt och innehåller alltså såväl herr- som damur.

UTFORSKA CENTRIX-KOLLEKTIONEN

Varför ska jag köpa RADO?

Because you can count on their Swiss quality, tradition and timelessness as well as the cool modern design. RADO watches are an affordable luxury and piece of jewelry, without undue exaggeration. The high-tech ceramic stands out and remains of unique value, extravagant and sturdy at the same time; a RADO luxury watch is elegant, useful and durable.

Rado kronologi

1917: året då Schlup & Co. grundades i Lengnau och började tillverka skräddarsydda urverk åt armbandsurbranschen.

1937: företaget bildar dotterbolaget RADO Watch Co Ltd. och börjar tillverka armbandsur under namnet RADO. Företaget fortsätter dock att bygga urverk även under andra namn.

1958: produktionen inriktas uteslutande på tillverkning under namnet RADO.

1962: världens första reptåliga armbandsur, DiaStar, lanseras och anses vara det hårdaste armbandsuret i världen.

1968: bolaget ansluter sig till ASUAG (Die Allgemeine Schweizer Uhrenindustrie AG).

1975: invigning av RADO:s huvudkontor i Lengnau.

1992: RADO firar tre jubileer samtidigt: 75 år sedan företaget bildades, 35 år som varumärket RADO, 30 år sedan lanseringen av RADO DiaStar.

Rados beundrare

RADO samarbetar med flera kända skådespelare, modeller och idrottsstjärnor. Bland märkets mer märkvärdiga anhängare hittar vi den kinesiska skådespelaren Tang Wei, Bollywood-stjärnan Hrithik Roshan och den internationella modellen Lisa Ray. RADO har ett stort nätverk av anhängare runtom i hela världen – inom idrott, film, kultur – och sponsrar ofta välgörenhetsevenemang.

Menu