Longines

LEARN MORE

No products matched criteria.

Longines – tilliten till en tradition

Longines har varit högsta hönset i armbandsurbranschen i många år och är känt inte bara för sin pionjäranda, utan även för att tillverka armbandsur av högsta prestanda. Historiskt har Longines verkat på den amerikanska marknaden och där erbjudit högkvalitetsprodukter till relativt överkomliga priser. I en reklam på 1950-talet hävdade märket att det är upp till var och en huruvida man vill köpa ett billigt armbandsur, men att det egentligen inte är någon mening att köpa något annat än Longines.

Även om lyxurmärken gärna överdriver i sina annonser ligger det ändå något i just de där orden – prisökningen på mekaniska armbandsur innebär att det Longines har att erbjuda blir ännu mer attraktivt. Företagets kärnverksamhet utgörs primärt av ett sortiment trehändiga ur och kronografer i prisklassen 500–2 000 GBP. Knappt någon annan tillverkare har ett lika stort prisintervall, vilket innebär att Longines har mejslat ut en nyckelroll som ett av de mest mångsidiga märkena på marknaden. Men detta är inte den enda anledningen till att dess armbandsur är så populära och har genererat växande intäkter åt högkvarteret i St. Imier.

Longines övergripande framgång kan sammanfattas i tre ord: konsekvens, rättvisa och smak. Gentlemannauren är oftast inte större än 42 mm, och även om nostalgikollektioner inte hör till ovanligheterna i branschen lyckas Longines sticka ut med en egen serie. Här finns det något för alla sorters armbandsurbärare med en förkärlek för vintage/retro-looken.

Longines-kollektioner

Conquest

Beteckningen Conquest är lika stadigvarande hos Longines som Heritage, och erbjuds som en del av underkollektionerna Conquest Classic och Hydro Conquest. Någon brist på variation är det inte tal om – här hittar vi allt från dykur till kronografer och eleganta dressur.

UTFORSKA CONQUEST-KOLLEKTIONEN

Heritage

Longines rika historia finns inbäddad i varumärket Heritage vars många modellutföranden är påtagligt vintageinfluerade. Med Heritage 1942 har företaget även utvecklat en kronograf med ett kolumnhjul. Denna erbjuds med svart (L2.768.4.53.2) eller vit (L2.768.4.113.2) urtavla. De enfärgade arabiska siffrorna och tachymetern runt urtavlan ser ut att komma direkt från tidsepoken som återspeglas i namnet.

Evidenza

Evidenza-kollektionen ansågs under många år vara alltför gammaldags. Nu börjar dock boetten med utbuktande sidor återigen att vinna mark. Evidenza gjorde kometkarriär tack vare att Humphrey Bogart bar uret i filmen Casablanca.

UTFORSKA EVIDENZA-KOLLEKTIONEN

Master

Denna mest populära av Longines kollektioner förkroppsligar inte bara det harmoniska äktenskapet mellan armbandsur och vintageinspirerad design – från de tillbakablickande tavlorna till månfasen har uret i princip allting som krävs för att sticka ut. Särskild tonvikt har lagts vid de stilar som gällde på 1920- och 1930-tal.

UTFORSKA MASTER-KOLLEKTIONEN

La Grande Classique

Klassiska och eleganta dressur för såväl honom som henne – och som erbjuds inte bara i guld, utan även i rostfritt stål. Damkollektionen består av en rad armbandsur med diamanter som antingen pryder boetten eller fungerar som timvisare. Herrkollektionen är ännu mer minimalistisk och rakt på sak. Alla modeller karakteriseras av tidlös elegans och en enkel framtoning, oavsett om det gäller herr- eller damvarianterna.

UTFORSKA LA GRANDE CLASSIQUE-KOLLEKTIONEN

Longines i siffror

2 781: 2 781 olika modeller

Longines filosofi när det gäller urmakeri är raka motsatsen till Tudors eller Rolex, vars portföljer är förhållandevis återhållsamma. Longines hade år 2015 totalt 2 871 olika modeller i sitt sortiment. Det är ingen överdrift att Longines siktar på att ha en perfekt modell för precis alla smaker. Herrkollektionen är diger, men även damkollektionen ägnas lika stor uppmärksamhet. Retroinfluerade Master-kollektionen (L2) och Conquest-kollektionen (L3), som bland annat innehåller dykuret Conquest, är riktigt populära. Formgivningen på dessa för tankarna till forna glansdagar.

40: Fler än fyrtio miljoner armbandsur

Genom historien har Longines sålt ungefär 40 miljoner armbandsur, och ligger inte långt efter Omega och Rolex när det gäller årsproduktion. Företaget närmar sig dessutom sjusiffriga belopp i årsintäkt och räknas till det fjärde största armbandsurföretaget i världen. Sett till vinst spelar det i samma liga som de tre jättarna: Rolex, Omega och Cartier. Vidare är Longines en av världens största montörer av ETA-verk. Företaget sticker främst ut som tillverkare av kvalitetskronografer, men hela 85 % av hela produktionsvolymen utgörs av trehändiga armbandsur.

0: Nollmeridianen i Greenwich

Vikten av att korrekt mäta längdgrader är något som Charles Lindbergh visste bättre än någon annan. Han blev ju trots allt också den första personen att flyga ett enmotorigt flygplan över Atlanten. I nära samarbete med Longines utvecklade Lindbergh det första armbandsuret som korrekt kunde fastställa längdgrad. Detta genom att synkronisera timmarna efter nollmeridianen i Greenwich. På så vis kunde man lättare navigera i luften i såväl östlig som västlig riktning. Longines Lindbergh Hour Angle är i dag ett legendariskt ur som många drömmer om att kunna kalla sitt eget. Den goda nyheten är att det faktiskt är ganska överkomligt i pris.

#BBD0E0
»